пʼятницю, 27 січня 2017 р.

Науково-методичний супровід закладів освіти - учасників Всеукраїнського експерименту


26 січня 2017 року на базі КЗ «Дніпрорудненська спеціалізована школа І-ІІІ ст. «Талант» ВРРЗО відбулась науково-методична консультація щодо підготовки до обласного семінару з проблеми «Реалізація моделі інклюзивного навчання в Запорізькій області» (в рамках впровадження науково-педагогічного експерименту «Розвиток інклюзивного освітнього середовища у Запорізькій області» за підтримки Благодійного Фонду Порошенка), який планується на 23.02.2017 р. 

Під час консультації були розглянуті концептуальні підходи щодо реалізації інклюзивної моделі в цілому та проекту «Відкритий світ», який започатковано у закладі. Обговорювались проблемні питання, а саме: надання корекційних послуг дітям з особливими освітніми потребами та розширення спектру цих послуг; створення співпрацюючої команди фахівців; виховання толерантності до особливостей кожної дитини; спільна робота з батьками в закладі з інклюзивним навчанням. 
КЗ «Дніпрорудненська спеціалізована школа І-ІІІ ст. «Талант» ВРРЗО вже третій рік працює як заклад з інклюзивною формою навчання. З вересня 2016 р. школа стала учасником науково-педагогічного експерименту «Розвиток інклюзивного освітнього середовища у Запорізькій області» за підтримки Благодійного Фонду Порошенка. Активна участь педагогів у навчанні, яке здійснює і Благодійний Фонд, і КЗ «ЗОІППО» ЗОР (кафедра реабілітаційної педагогіки та лабораторія інклюзивного навчання) дає стабільні результати. Учні з особливими освітніми потребами забезпечені підручниками; їм надається якісна корекційна допомога згідно з рекомендаціями ПМПК та індивідуальною програмою розвитку; в школі створена професійна команда супроводу дитини з особливими освітніми потребами; закінчується створення комнати гармонійного розвитку тощо. 
Ми всі працюємо заради майбутнього. І від того, як сьогодні кожен з нас буде ставитися до особливостей іншої людини, поважати або нехтувати, залежить наше майбутнє. 


Чекаємо учасників Всеукраїнського проекту «Розвиток інклюзивного освітнього середовища у Запорізькій області» 23.02.2017 року у м. Дніпрорудне. Більш детально про семінар буде повідомлено пізніше.